Pályázati tájékoztató

A Perla-X Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés megvalósítása


A PERLA-X Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 18 992 023 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című Felhívásra benyújtott „A Perla-X Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés megvalósítása” című, GINOP-1.2.8-20-2020-01717 számú támogatási kérelem keretében.

Kedvezményezett neve, címe:           PERLA-X Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
3000 Hatvan, Sport utca 7

Projekt címe: A Perla-X Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés megvalósítása                              

A projekt azonosító száma:                          GINOP-1.2.8-20-2020-01717

Szerződött támogatás összege:                   18 992 023 Ft
A támogatás mértéke:                      70 %
A projekt tartalma: 

A projekt megvalósításának fő célja, a cég versenyképességének növelése. Energetikai fejlesztésünk nagyban hozzájárul a rezsiköltségeink csökkentéséhez és a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítéséhez. A napelemes rendszer kiépítését követően rezsiköltségeink jelentős mértékben csökkenthetőek, amivel vállalkozásunk terheit is csökkenteni tudjuk. Az fejlesztés hatására felszabaduló forrásokat munkavállalói létszámunk megtartására és további létszám bővítésre tudjuk fordítani. Az eszközbeszerzéssel a munkavégzés feltételei is javulnak, a folyamatok elvégzésére fordított idő lerövidül, valamint munkavállalóink is kedvezőbb körülmények között, modern eszközzel láthatják el feladataikat. A fejlett eszközparkunknak köszönhetően a tevékenységünk végzése során felmerülő munkafolyamatok jelentős mértékben megkönnyíthetők, így mind jelenlegi, mind a jövőben felvételre kerülő munkavállalóink számára vonzó munkahelyet biztosíthatunk. A fejlesztés hatására jelenlegi munkavállalóink könnyebben megtarthatóak, és könnyebben biztosítható az új munkavállalók vállalkozásunknál történő alkalmazása is. A fejlesztendő vállalatirányítási rendszerünk megvalósítása elengedhetetlenül fontos a webáruházunk kialakítása kapcsán. Az elektronikus felületen történő értékesítés nagyban előremozdítja és fellendíti az értékesítési folyamatainkat, termelékenységünk növelhető, azáltal hogy az átfutási idők jelentősen lerövidülnek. Az elektronikus felületen történő értékesítés és megrendelések indokolttá teszik az eszközparkunk fejlesztését, bővítését, targonca beszerzését.

A pályázat során beszerzett eszközök:
41,30 kWp napelemes rendszer
AtletbyUnicarriers SROSN160 raklapfelrakó targonca
SZILANUS ERP/all Vállalatirányítási Rendszer
 
A projekt tervezett befejezési dátuma:   2021.12.31.

A projekt tényleges fizikai befejezésének dátuma:  2021.12.06.